+385 (21) 260 640

  PVC PROZORI

  Želja nam je ukratko predstaviti prednosti i pozitivna poboljšanja koje je upotreba umjetnih materijala, prije svega visokovrijednog polivinilklorida poznatijeg kao PVC, unijela u našu svakodnevnicu. Kao prvo nekoliko činjenica. Umjetni materijali ušli su u širu uporabu za izradu građevinskih elemenata usvajanjem tehnologije ekstruzije profila s komorama (šupljinama).
  Prvi prozori su izrađeni pred otprilike 50 godina, no prvi veći objekti su bili opremljeni sredinom šezdesetih. Od tada je primjena PVC-a u izradi prozorskih elemenata unijela pravu revoluciju u graditeljstvo. Nije ni čudo, jer kakvoća, dugotrajnost, jednostavnost upotrebe i održavanja PVC stolarije su svojstva koja bilo koji drugi materijal vrlo teško može dosegnuti. Tako danas u domovini PVC prozora, Njemačkoj, umjetni materijali zauzimaju cca 54% tržišta prozora i ostalih elemenata građevinske stolarije. Slična je situacija i u ostalim europskim zemljama, pa i kod nas. Nije ni čudo, jer brojne su prednosti stolarije izrađene iz umjetnih materijala, a cijena je umjerena, tako da je omjer cijene i kvalitete daleko najpovoljniji.

  SISTEM S8000 IQ

  KARAKTERISTIKE

  6-komorni profil zaobljenih linija, dubina okvira 74 mm i krila 85 mm uz pocinčano željezno ojačanje zaobljena letvica sive brtve vrlo dobra toplinska i zvučna izolacija uz koeficijent prolaska topline od Uf = 1,2 W/m2K (uz odgovarajuće staklo do 0,84 W/m2K). Zvučna izolacija: 32 dB (uz odgovarajuće staklo do 40 dB)

  DODATNE MOGUĆNOSTI

  Dodatna toplinska izolacija postiže se ugradnjom low-e stakla.

  OKOV

  Sva stolarija standardno je opremljena G.U.tip Uni-Jet D otklopno-zaokretnim okovom za 1-krilne i 2-krilne prozore i balkonska vrata u osnovnoj sigurnosnoj izvedbi koji se može vrlo jednostavno nadograditi na viši stupanj sigurnosti. Okov također odlikuje jednostavnost i sigurnost rukovanja te ekskluzivna površinska zaštita ferGUard*srebro.

  BOJE

  Standardno se proizvodi u bijeloj boji, no isti proizvod možemo Vam ponuditi u širokoj paleti akrilnih boja i dekoracija drva.

  PROVJETRAVANJE

  Po želji moguća je ugradnja inteligentnog samoregulirajućeg sustava za provjetravanje GECCO.

  ODRŽAVANJE

  Održavanje je jednostavno i lako zbog izrazito glatkih površina i široko dimenzioniranog utora doprozornika.

  SISTEM S9000

  Razvojni cilj ovog profila bio je postići toplinsku vrijednost koji bi svojim svojstvima bio pogodan za izradu prozora prikladnih za pasivne kuće. Postignuta je toplinska vrijednost profila od Uf = 0,92 W/m2K te se sa kombinacijom standardnog čeličnog ojačana i i 3-slojnim staklom vrijednosti Ug = 0,6 W/m2K postiže vrijednost prozora Uw=0,78 W/m2K što je primjereno za pasivne kuće.

  Investiranjem u prozore prikladne pasivnim kućama smanjit ćete izdatke za energiju u vrlo kratkom vremenskom periodu.

  KARAKTERISTIKE

  Pogodan za upotrebu 3-slojnog funkcionalnog stakla debljine do 54 mm.

  Uska vidljiva širina profila i estetski orijentiran nagib pod 15°.

  Inteligentni koncept brtvljenja s tri kontinuirane razine brtvljenja.

  Optimiran za rad sa STV® tehnikom suhog ljepljenja stakla za rub profila krila.

  Vrlo dobra toplinska i zvučna izolacija kroz 6-komornu izvedbu i veliku ugradbenu dubinu okvira i krila.

  INOVATIVNOST U IZRADI PROZORA – STV ®

  (STATISCHE – TROCKNEN – VERGLASUNG) = TEKUĆA PROIZVODNJA SA SUHIM LJEPLJENJEM

  Profil je pogodan za rad sa STV tehnologijom čime se postiže :

  bolja stabilnost te izrada dosada neizvedivih elemenata

  poboljšana toplinska izolacija

  protuprovalna zaštita.

  Profili se isporučuju sa integriranom samoljepivom trakom čime se postiže mogućnost izrade dosada neizvedivih. S obzirom da se staklo lijepi na profil prenosi se čvrstoća stakla na krilo pa i cijeli element postaje stabilniji.

  Kombinacijom STV® tehnike i standardnih čeličnih ojačanja omogućava se izrada elemenata velikih dimenzija a ljepljenjem stakla i krila postiže se dodatna protuprovalna zaštita.