+385 (21) 260 640

    PVC klizne stijene

    Klizne stijene odvajaju i povezuju prostore, omogućuju maksimalnu iskoristivost prostora dok sunčeva svjetlost nesmetano osvjetljava Vaš dom kroz velike staklene površine.

    Jednostavnim kliznim zatvaranjem i otvaranjem PVC klizne stijene zauzimaju minimalan prostor, ali i povezuju prostoriju s vanjskim prostorom. Prema načinu otvaranja razlikujemo tri osnovna sistema otvaranja: šiber-kliznu stijenu (oba krila kližu), otklopno-kliznu stijenu (jedno krilo je fiksno, a drugo kliže i može se otvarati ˝na kipu˝) te podizno-kliznu stijenu.Pored navedenih tipova stijenki  postoje i harmo stijenke koje su idealno rješenje ukoliko želite vaš dnevni boravak ili terasu spojiti s vrtom.  U ovoj izvedbi jedno krilo  uvijek možete otvoriti otklopno-zaokretno i koristiti kao standardna balkonska vrata za izlaz na balkon ili terasu dok ostala krila  možete u cijelosti odgurati u drugu stranu i tako dobiti maksimalnu veličinu otvora.

    Odabir tipa klizne stijene ovisi o potrebama i željama kupca, ali i o dimenzijama i funkcionalnim zahtjevima. Male otvore najednostavnije je i financijski najpovoljnije zatvoriti klasičnim balkonskim vratima. Ukoliko se radi o većim dimenzijama u obzir moramo uzeti neku od kliznih varijanti.